ESA-V1 Vattenvägar, ESA Vatten

ESA Vattenvägar, ESA utbildning för elarbete i eller vid vattenkraftanläggningar 

Kursinformation

ESA Vattenvägar vänder sig till den som ska leda, planera eller arbeta i eller invid vattenvägar, samt anläggningsdelar i vattenkraftanläggningar och behöver kompetens för att kunna analysera risker och undvika riskkällor under arbetet.

Grundutbildningen genomförs lärarledd på plats, repetitionsutbildningen antingen på plats eller distans via datorn. Våra utbildare är mycket goda pedagoger med mångårig branscherfarenhet. För platsbundna utbildningar erbjuder vi bekväma lokaler och bjuder på lunch och fika. För distansundervisning är det viktigt att du sitter vid en dator med stabil uppkoppling och använder headset och webbkamera.

En vecka innan kursen skickas kallelse ut med information om plats och tid alternativt webblänk till distansrummet samt digitalt studiematerial, låneböcker tillhandahålls för platsbunden undervisning. Provet genomförs digitalt och det är viktigt att ha med egen dator eller läsplatta till den platsförlagda kursen.

 

Pris

Från 4 900 kr exkl. moms
I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Har du frågor eller funderingar?

Tveka inte på att kontakta oss!

Ett par dagar innan kursstart registreras dina uppgifter på Energiföretagen/Wattityd, där har du en egen profil, Du kommer också få ett mejl från Energiföretagen/Wattityd med länk för att godkänna GDPR. I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Efter avslutad kurs med godkänt slutprov erhålls certifikat  ” EBR-ESA-V1 Vattenvägar ”. Det är giltigt i 3 år vilket innebär att kursen ska repeteras var tredje år.

Du väljer Grundkurs eller Repetition när du bokar.

Deltagare som genomfört utbildningen ESA Vattenvägar med godkänt slutprov ska kunna planera och arbeta i eller i anslutning till vattenvägar, samt anläggningsdelar i vattenkraftanläggningar. De ska även ha kunskap om innehållet i publikationen VA:21.1 ESA Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar. Efter genomförd utbildning ska deltagaren kunna tillämpa den teoretiska kunskapen från innehållet i publikationen i det praktiska dagliga arbetet.

Efter genomförd utbildning ska deltagaren kunna:

  • Förstå ansvarsfördelning enligt arbetsmiljölagstiftning
  • Förstå och kunna tillämpa ESA Funktioner
  • Förstå och kunna tillämpa riskhantering
  • Förstå vad en skötselåtgärd är och när den övergår till ett planerat arbete enligt någon av arbetsmetoderna.
  • Förstå arbetsmetoderna ”Arbete i och invid vattenväg”, ”Arbete på avställd anläggningsdel”, ”Arbete nära rörlig anläggningsdel”, ”Arbete på rörlig anläggningsdel och deras begränsningar”.