ESA-E3 Röjning ledningsgata, ESA Röj

ESA Röj, ESA utbildning för arbete med röjningsarbete i eller vid en ledningsgata.

Kursinformation

ESA Röj vänder sig till dig som ska arbeta med röjningsarbete i eller i anslutning till en ledningsgata och behöver kompetens för att kunna analysera och undvika risker vid arbete med elektrisk ström.

ESA Röj utbildningen genomförs lärarledd, antingen på plats eller distans via datorn. Våra utbildare är mycket goda pedagoger med mångårig branscherfarenhet. För platsbundna utbildningar erbjuder vi bekväma lokaler och bjuder på lunch och fika. För distansundervisning är det viktigt att du sitter vid en dator med stabil uppkoppling och använder headset och webbkamera.

En vecka innan kursen skickas kallelse ut med information om plats och tid alternativt webblänk till distansrummet samt digitalt studiematerial, låneböcker tillhandahålls för platsbunden undervisning. Provet genomförs digitalt och det är viktigt att ha med egen dator eller läsplatta till den platsförlagda kursen.

Pris

Från 4 900 kr exkl. moms
I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Har du frågor eller funderingar?

Tveka inte på att kontakta oss!

Ett par dagar innan kursstart registreras dina uppgifter på Energiföretagen/Wattityd, där har du en egen profil, Du kommer också få ett mejl från Energiföretagen/Wattityd med länk för att godkänna GDPR. I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Efter avslutad kurs med godkänt slutprov erhålls certifikat  ” EBR-ESA-E3 Röjning ledningsgata ”. Det är giltigt i 3 år vilket innebär att kursen skall repeteras var tredje år.

Du väljer Grundkurs eller Repetition när du bokar.

Efter ESA Röj utbildningen, med godkänt slutprov, ska deltagaren kunna arbeta med röjningsarbete i ledningsgata och ha kunskap om innehållet i ”ESA Röjning i ledningsgata – skog”. Hen ska kunna undvika elektriska risker genom att tillämpa den teoretiska kunskapen i det praktiska dagliga arbetet.

Efter genomförd utbildning ska deltagaren bland annat:

  • Förstå ansvarsfördelning enligt arbetsmiljö- och elsäkerhetslagstiftning
  • Förstå och kunna tillämpa ESA Funktioner
  • Förstå bevisväxling
  • Förstå riskhantering
  • Förstå och kunna tillämpa arbetsmetoderna
  • Förstå och kunna tillämpa underhållsröjning i ledningsgator
  • Förstå vad ett icke-elektriskt arbete är
  • Förstå informationen i EBR-blanketten ”ESA Överenskommelse om tillträde