ESA-E2 Icke elektriskt arbete. Tidigare ESA instruerad och ESA Tillträde.

ESA Tillträde, utbildning för dig som utför Icke Elektriskt arbete på eller vid högspänningsanläggningar

Kursinformation

Esa Icke Elektriskt arbete hette tidigare Esa Instruerad och ESA tillträde och är för dig som endast ska utföra icke-elektriska arbeten på, eller i anslutning till högspännings anläggning. Detta kan vara ex. bygg eller schakt arbete men också städ och underhållsarbete. Utbildningen är också lämplig för alla som har en ansvarsposition inom företaget ex. VD, övrig ledning, HR och HSE.

 

Utbildningen genomförs lärarledd, antingen på plats eller distans via datorn. Våra utbildare är mycket goda pedagoger med mångårig branscherfarenhet. För platsbundna utbildningar erbjuder vi bekväma lokaler och bjuder på lunch och fika. För distansundervisning är det viktigt att du sitter vid en dator med stabil uppkoppling och använder headset och webbkamera.

 

Pris

Från 3 900 kr exkl. moms
I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Har du frågor eller funderingar?

Tveka inte på att kontakta oss!

En vecka innan kursen skickas kallelse ut med information om plats och tid alternativt webblänk till distansrummet samt digitalt studiematerial, låneböcker tillhandahålls för platsbunden undervisning. Provet genomförs digitalt och det är viktigt att ha med egen dator eller läsplatta till den platsförlagda kursen.

Ett par dagar innan kursstart registreras dina uppgifter på Energiföretagen/Wattityd, där har du en egen profil, Du kommer också få ett mejl från Energiföretagen/Wattityd med länk för att godkänna GDPR. I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Efter avslutad kurs med godkänt slutprov erhålls certifikat  ” EBR-ESA-E2 Icke elektriskt arbete”. Det är giltigt i 3 år vilket innebär att kursen skall repeteras var tredje år.

Du väljer Grundkurs eller Repetition när du bokar. Du kan välja repetition om du tidigare har godkänd ESA Instruerad eller ESA Tillträde.

Efter utbildningen, med godkänt slutprov, ska deltagaren kunna utföra icke elektriskt arbete i driftrum i närheten av eller i anslutning till en elektrisk anläggning. Hen ska kunna undvika elektriska riskkällor genom att tillämpa den teoretiska kunskapen från innehållet i ”ESA Instruerad person – Icke elektriskt arbete 21” i det praktiska dagliga arbetet.

Efter genomförd utbildning ska deltagaren bland annat:
  • Förstå faror med elektrisk ström
  • Förstå ansvarsfördelning enligt arbetsmiljö- och elsäkerhetslagstiftning
  • Förstå och kunna tillämpa ”ESA Funktioner”  [AJ1] [AJ2]
  • Förstå riskhantering och förhålla sig till riskerna
  • Förstå säkerhetsavstånd för icke-elektriskt arbete
  • Förstå vad ett icke-elektriskt arbete är
  • Förstå vad som gäller för EBR-blanketten ”ESA Överenskommelse om tillträde”
  • Förstå arbetsmetoderna ”Allmän info”, ”Arbete nära spänning” och ”Arbete utan spänning” och deras begränsningar.