ESA-E:1 Elektriskt arbete, tidigare ESA Fackkunnig eller ESA-19

ESA Fackkunnig, ESA grundutbildning för  arbete på högspännings anläggningar.

Kursinformation

Utbildningen vänder sig till dig som ska leda, utföra eller planera elektriska arbeten på eller i anslutning till elektriska starkströmsanläggningar, hette tidigare ESA Fackkunnig

Deltagare som ska utföra elektriska arbeten på eller i anslutning till elektriska starkströmsanläggningar ska ha tillräckliga kunskaper om elektricitet för att kunna tillgodogöra sig utbildningen. Övriga deltagare ska vara orienterade inom arbetsuppgifterna på en generell nivå.

Utbildningen genomförs lärarledd på plats. Våra utbildare är mycket goda pedagoger med mångårig branscherfarenhet. Vi erbjuder bekväma lokaler och bjuder på lunch och fika.

En vecka innan kursen skickas kallelse ut med information om plats och tid samt digitalt studiematerial, låneböcker tillhandahålls under kursen. Provet genomförs digitalt och det är viktigt att ha med egen dator eller läsplatta till kursen.

 

Pris

8 900 kr exkl. moms
I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Har du frågor eller funderingar?

Tveka inte på att kontakta oss!

Ett par dagar innan kursstart registreras dina uppgifter på Energiföretagen/Wattityd, där har du en egen profil, Du kommer också få ett mejl från Energiföretagen/Wattityd med länk för att godkänna GDPR. I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Efter avslutad kurs med godkänt slutprov erhålls certifikat  ” EBR-ESA-E1 Elektriskt arbete”, tidigare ESA fackkunnig. Det är giltigt i 3 år vilket innebär att kursen ska repeteras var tredje år.

Efter utbildningen ska deltagaren kunna tillämpa det teoretiska innehållet i publikationerna ”ESA Grund 19.1” och ”ESA Arbete 19.1” i sitt dagliga praktiska arbete för att därigenom undvika risker kopplade till arbete med elektrisk ström.

Efter genomförd utbildning ska deltagaren bland annat:

  • Förstå ansvarsfördelning enligt arbetsmiljö- och elsäkerhetslagstiftning
  • Förstå och kunna tillämpa ESA-funktioner
  • Förstå och kunna tillämpa riskhantering
  • Förstå och kunna tillämpa säker kommunikation
  • Förstå vad en skötselåtgärd är och när den övergår till ett planerat arbete enligt någon av arbetsmetoderna
  • Förstå arbetsmetoderna, ”Arbete nära spänning”, ”Arbete utan spänning” och ”Arbete med spänning” och deras begränsningar.
  • Förstå vad ett icke-elektriskt arbete är
  • Förstå vad som gäller för EBR-blanketten ”ESA Överenskommelse om tillträde”