ESA-E:1.1 Elektriskt arbete repetition

ESA Repetition för dig som tidigare gått ESA Fackkunnig

Kursinformation

ESA Repetition är för den som ska leda, utföra eller planera arbeten på eller i anslutning till elektriska starkströmsanläggningar. Tidigare utbildning i ESA-E1 Elektriskt arbete, ESA Fackunnig eller ESA-19 krävs.

Utbildningen ESA Repetition genomförs lärarledd, antingen på plats eller distans via datorn. Våra utbildare är mycket goda pedagoger med mångårig branscherfarenhet. För platsförlagda utbildningar erbjuder vi bekväma lokaler och bjuder på lunch och fika.  För distansundervisning är det viktigt att du sitter vid en dator med stabil uppkoppling och använder headset och webbkamera.

En vecka innan kursen skickas kallelse ut med information om plats och tid samt digitalt studiematerial, låneböcker tillhandahålls under kursen. Provet genomförs digitalt och det är viktigt att ha med egen dator eller läsplatta till kursen.

Pris

Från 5 500 kr exkl. moms
I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Har du frågor eller funderingar?

Tveka inte på att kontakta oss!

Ett par dagar innan kursstart registreras dina uppgifter på Energiföretagen/Wattityd, där har du en egen profil, Du kommer också få ett mejl från Energiföretagen/Wattityd med länk för att godkänna GDPR.

Efter avslutad kurs med godkänt slutprov erhålls certifikat ” EBR-ESA-E1 Elektriskt arbete”. Det är giltigt i 3 år.

Efter utbildningen ska deltagaren kunna tillämpa det teoretiska innehållet i publikationerna ”ESA Grund 19.1” och ”ESA Arbete 19.1” i sitt dagliga praktiska arbete för att därigenom undvika risker kopplade till arbete med elektrisk ström.

Efter genomförd utbildning ska deltagaren bland annat:
  • Förstå ansvarsfördelning enligt arbetsmiljö- och elsäkerhetslagstiftning
  • Förstå och kunna tillämpa ESA-funktioner
  • Förstå och kunna tillämpa riskhantering
  • Förstå och kunna tillämpa säker kommunikation
  • Förstå vad en skötselåtgärd är och när den övergår till ett planerat arbete enligt någon av arbetsmetoderna
    förstå arbetsmetoderna, ”Arbete nära spänning”, ”Arbete utan spänning” och ”Arbete med spänning” och deras begränsningar.
  • Förstå vad ett icke-elektriskt arbete är
  • Förstå vad som gäller för EBR-blanketten ”ESA Överenskommelse om tillträde”